Yhteisöasuminen on tarkoitettu päihdekuntoutuksen jälkeen päihdekuntoutujille ja niille, joilla on useampi diagnoosi esim. psykiatrinen tai neuropsykiatrinen dg päihdeongelman lisäksi. Yhteisöasumisessa henkilökunta on paikalla joka päivä klo 8-21. Yhteisöasumisessa asukkaalla on mahdollisuus jatkaa olemassa olevaa opioidikorvaushoitoa ja käytettävissä on yksikön psykiatrin palvelut, somaattiset terveydelliset haasteet hoidetaan perusterveydenhuollossa. Yhteisöasuminen on sosiaalista asumista 6-8 henkilön soluissa, joissa on yhteiset keittiö- ja oleskelutilat. Kaikilla on oma huone, jossa on suihku ja WC. Huoneissa on nettiyhteys ja tv-liitännät. Asukkailla on käytössä punttisali, kuntosali, bändihuone, ja harrastetiloissa olevat biljardi- ja pingispöydät. Omakustanteisesti uimahalli. Pihapiiristä löytyy kahdeksanväyläinen frisbeegolfrata sekä hyvät luontopolut. Ympäristöstä löytyy lampisauna, joka lämpiää neljä kertaa viikossa. Samassa ympäristössä on kota, jossa voi paistaa makkaraa ja viettää yhteistä aikaa.
Yhteisöasuminen on täysin päihteetöntä
Yksikössä otetaan ajoittain seuloja, joilla päihteettömyys todetaan. Jokaisella on mahdollisuus lomiin omaisten tai ystävien luona, mutta asuminen edellyttää lomillakin päihteettömyyttä. Asuminen on kuntoutuksellista ja tavoitteellista. Tuemme asukkaita ammatillisissa selvityksissä, ohjataan työkokeiluihin, opintoihin ja kuntouttavaan työtoimintaan, sikäli kun asukkaan voimavarat sen sallivat. Jokaisella asukkaalla on omat vastuunsa ja velvoitteensa. Näin tuemme yhteisön toimivuutta sekä opettelua arjen asioihin.
Yhteisöasumisessa panostamme yksilötyöskentelyyn
Koska asuminen on kuntoutuksellista, talon sisäinen vertaistukiryhmä kerran viikossa on pakollinen. Jokaisella on mahdollista käydä myös talon ulkopuolisissa vertaistukiryhmissä, joihin on kuljetukset. Tervassalon päihdeklinikan puolella on ryhmiä, joihin asukkaan on mahdollista halutessaan osallistua (ks.päihdekuntoutuksen kuvaus). Yhteistyö lähettävän tahon kanssa on tiivistä, siksi verkostopalaverit kuuluvat asumisen tueksi. Jokaisella asukkaalla on oma ohjaaja. Yhteisöasumisessa panostamme yksilötyöskentelyyn, jonka tavoitteena on ohjata asukasta huolehtimaan omista virasto- ja muista asioistaan. Jokaisella asukkaalla on myös yksilölliset keskustelut omaohjaajan tai muiden työntekijöiden kanssa.