Tervassalon päihdeklinikka Oy

Tervassalon Päihdeklinikka tarjoaa kokonaisvaltaista ja tutkimukseen perustuvaa kuntoutusta päihdesairauden ja siihen liittyvien haasteiden hoitoon. Kuntoutuksen tavoitteena on tarjota asiakkaalle tukea ja työkaluja päihteettömään elämään.

Toimintamme perustuu jatkuvaan kehitykseen ja koulutukseen. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme ja lähettävien tahojen toiveita ja palautetta, joita käytämme toimintamme kehittämisessä. Keräämme asiakastyytyväisyyskyselyjä kuntoutuksen aikana, ja näiden tulokset auttavat meitä parantamaan palveluitamme entisestään.

Asiakkaamme ovat 18–65-vuotiaita aikuisia, joista suurin osa on 19–55-vuotiaita ja heillä on alkoholi- tai huumeriippuvuus. Kuntoutusohjelma suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan iän ja tarpeiden mukaan. Huomioimme myös psyykkiset ja neuropsykiatriset haasteet, ja osalle asiakkaista toteutamme opioidikorvaushoitoa lähettävän tahon ohjeistuksen mukaisesti.

Kuntoutuksessa keskiössä ovat pienryhmät, yksilökeskustelut ja yhdessä asiakkaan kanssa suoritettavat yksilötehtävät. Käytämme työkirjoja, jotka ovat selkokielisiä ja kattavat eri teemoja kuten aloitusjakso, retkahduksen ehkäisy ja kriisijakso. Näiden lisäksi tarjoamme monipuolisesti luentoja ja teemaryhmiä, joista suosituimpia ovat skeemaryhmät. Asiakkaat osallistuvat myös vertaistukiryhmiin, kuten AA ja NA.

Yksilötehtävät suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja niissä hyödynnetään neuropsykiatrisen valmennuksen sekä kognitiivisen terapian menetelmiä, kuten tietoisuustaitoja ja tunnesäätelyn harjoituksia. Käytössämme on myös voimauttava valokuvaus ja eläinavusteinen terapia. Henkilökuntamme koostuu moniammatillisesta tiimistä, johon kuuluu muun muassa päihdepsykiatrian erikoislääkäri, sosiaalityöntekijä ja kokemusasiantuntijoita.

Huolehdimme asiakkaidemme hyvinvoinnista myös kuntoutuksen jälkeen. Autamme muun muassa asunnottomia asiakkaita löytämään asunnon ja hankimme tarvittaessa henkilöllisyystodistuksia ja pankkitunnuksia. Tarjoamme monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kuten pingistä, biljardia ja bänditoimintaa. Lisäksi asiakkaamme voivat osallistua ohjattuihin joogaryhmiin ja käyttää kuntosalia.

Toukokuussa 2024 muutamme uusiin tiloihin, jotka tarjoavat entistä paremmat puitteet kuntoutukselle. Tilat sijaitsevat entisessä sisäoppilaitoksessa, jossa on muun muassa uimahalli, liikuntasali, kuntosali ja kauniit luontopolut. Asiakkaillamme on käytössään omat vessat ja suihkut sekä huoneissa internetyhteys.

Teemme tiivistä yhteistyötä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa, ja meillä voi suorittaa muun muassa sakonmuuntorangaistusta tai koevapautta. Yksikössämme työskentelee laaja kirjo eri alojen ammattilaisia, ja panostamme henkilökunnan jatkuvaan koulutukseen ja hyvinvointiin.

Käytämme erilaisia mittareita kuntoutuksen tulosten seuraamiseen ja asiakkaan edistymisen arviointiin, kuten BDI, JES ja WHOQOL-BREF. Kaikille asiakkaille tehdään kattava sosiaalityön kartoitus heidän tullessaan kuntoutukseen.

Tervassalon Päihdeklinikalla asiakkailla on mahdollisuus tavata läheisiään kuntoutuksen aikana joko paikan päällä, kotilomilla tai etäyhteydellä. Järjestämme perhetapaamisia ja mahdollistamme lemmikkien tuomisen kuntoutuksen ajaksi, jolloin asiakas on vastuussa lemmikkinsä hoidosta.

Tervetuloa Tervassalon Päihdeklinikalle, jossa tarjoamme tukea ja toivoa päihteettömään elämään.